Nipte zege voetballers Zwaagwesteinde

WASKEMEER - In een zeer matige wedstrijd heeft Voetbalvereniging Zwaagwesteinde de drie punten meegenomen uit Waskemeer: 0-1.

De bijzonder rommelige en vervelende eerste helft kenmerkte zich vooral door overtredingen en gezeur. Zwaagwesteinde kwam tot één uitgespeelde kans, toen Marco Van Leijen de bal achter de thuisclub verdediging deponeerde en Jan Eisma richting vijandelijk doel stuurde. Eisma verprutste de kans door een mislukte aanname. In de tweeënzeventigste minuut viel de beslissing. Een slecht getrapte hoekschop van Lieuwe de Roos zorgde voor zoveel onrust in de thuisclub verdediging, dat Henk van der Wal kon profiteren en vanuit de draai fraai scoorde. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor de equipe van trainer Klaas Zandberg is op zaterdag 9 maart. Kollum komt naar sportpark De Wieken.