SV Damwoude is goed vertegenwoordigd op het Fries kampioenschap.
SV Damwoude is goed vertegenwoordigd op het Fries kampioenschap. Foto: Ingezonden

Ácrotitel Wardy, SV Damwoude naar FK

DOKKUM - Op zaterdag 16 februari vonden in Dokkum de provinciale kampioenschappen acrogym plaats voor het C-niveau.

Zowel het C-senior duo Meta van Dekken en Rixt Boersma als het C-juniortrio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury van Wardy Kollum draaiden een goede oefeningen, met hier en daar nog een verbeterpuntje. Beide teams mogen tevreden zijn en zijn op een keurige vierde plek geƫindigd. Clubgenootjes Renee Fleury en Sjoukje Spijkerman lieten bij de C-junioren duo's opnieuw zien dat ze heel wat in huis hebben. Met twee strakke oefeningen behaalden zij de hoogste score in hun categorie en zijn hiermee Fries kampioen geworden.
Vier van de zes jeugd-, junioren- en seniorenacrogymteams van SV Damwoude hebben zich weten te plaatsen voor het Fries kampioenschap Acrogym dat de KNGU op 2 maart organiseert in Ureterp. De andere twee teams zijn als reserveteams geplaatst. Dit doordat de teams zich op de vorige plaatsingswedstrijden zo goed gepresenteerd hebben, dat dit met een mooie puntenscore en verscheidene podiumplaatsen beloond is.

Voor het volgende seizoen is SV Damwoude op zoek naar een acrogymtrain(st)er, die beschikt over de juiste licentie, om de trainingen voort te zetten. Graag zou het bestuur in contact komen met train(st)ers, die zich hiervoor in willen zetten.