De succesvolle ritmische gymnasten van OBQ/DFS in Franeker.
De succesvolle ritmische gymnasten van OBQ/DFS in Franeker. Foto: Ingezonden

Podium ritmische gymnasten OBQ/DFS

FRANEKER - In sporthal de Trije werd zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor de ritmische gymnastes van district Noord van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. De gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum vulden tot viermaal toe het volledige podium met goud, zilver en brons.

Bijna honderd gymnastes uit Friesland, Groningen en Drenthe kwamen in actie met hoepel, bal en oefeningen zonder materiaal.

Goud was er voor Larissa Zwerver van OBQ/DFS bij de mini's. Goud was er eveneens voor het duo Sanderijn Klijnsma en Elin Stam bij de benjamins, Sanderijn behaalde met Irene het zilver en brons was er voor Alissa van Vliet en Maaike Tijpens. Elin Stam werd individueel kampioen met de hoepel, tweede werd Alissa van Vliet en derde clubgenootje Maaike Tijpens. Sanderijn Klijnsma werd vijfde en Irene de Haan elfde.

Bij de prejuniorenduos behaalden Yalena Klijnsma met Martha Prins de eerste prijs, Marit Rienks en Gusta Witzenburg werden tweede en clubgenootjes Veerle Tuinema en Femke Del Grosso behaalden de derde prijs. Individueel won Veerle met haar hoepel, Martha won zilver en Yalena het brons. Bij de junioren en senioren waren er vierde plaatsen voor Laura Heijmans en Emma Andersson, zesde werd Nadine Hoitinga en zevende Ilse Andersson.