Paardensport

BURGUM - Zaterdag en zondag werd er een dressuurwedstrijd voor paarden en pony's georganiseerd door PSV de Mennoruiters in Burgum. De eigen clubleden deden goede zaken tijdens deze wedstrijd.

Klasse B-pony's twee keer een eerste prijs voor Famke Dijkstra met Flossy met 197,5 en 199 punten. Klasse L1/L2 pony's: twee keer een tweede prijs voor Rixt Postma met Steerwolde's VIP met 200,5 en 206 punten. Bij de paarden was er een derde prijs in de klasse L1/L2 voor Marieke Brinkhof met Heechhiem's Impact VDl met 182 punten.

Leden van LR/PC de Marruters uit Eastermar wonnen de volgende prijzen afgelopen weekend. Jan de Boer deed mee aan Indoor Klein Oever in Balkbrug met zijn pony Pepper en won een tweede en derde prijs in de klasse M-springen categorie D/E. Jolanda Kamstra-Van Santen deed in Oudega mee aan een dressuurwedstrijd en behaalde met haar paard Earlytop de eerste plaats met 198 punten en met haar paard Festertop de tweede plaats met 188 punten.

Zaterdag behaalde Ilse-Marije Sips van PSV De Ypeyruiters uit Hurdegaryp met haar paard Grindewald een tweede prijs in de B-dressuur met 192 punten. Tevens behaalde ze zondag met haar paard Brecht een derde prijs in de M2 dressuur met 190 punten.