De deelnemers van het biljarttoernooi in 
Marrum met hun prijzen.
De deelnemers van het biljarttoernooi in Marrum met hun prijzen. Foto: Ingezonden

Open biljartkampioenschappen Marrum

MARRUM - In Marrum vonden zaterdag de finales plaats van het Open Kampioenschap biljarten.

In de hoogste categorie van dit libre biljarttoernooi was het uiteindelijk Piet de Vries uit Stiens, die zich als de algemeen kampioen van 2019 liet kronen en daarmee deze eretitel overnam van Dick Kok uit Leeuwarden. De Vries, die het hele toernooi een gedegen en constante indruk maakte, was in de finale uiteindelijk de meerdere van Jan de Jager uit Sint Jacobiparochie.

Tjitze Minnema uit Alde Leie verraste met de derde prijs. Hij maakte in alle wedstrijden een solide indruk. Het toernooi vond plaats in dorpshuis De Nije Tille en kende maar liefst 96 deelnemers verdeeld in drie klassen. De overige winnaars: Jan Meijboom, Burdaard (B-categorie) en Jaschenka van der Gaast, Marrum (C-categorie). Mede dankzij de gulheid van sponsoren uit de regio en de inzet van veel mensen kon dit toernooi slagen.

De commissie kreeg veel waardering van de deelnemers voor de goede organisatie en het sportieve element in de opzet van het toernooi, waardoor spelers op elk niveau kansen werden toebedeeld.

Op de groepsfoto derde van links Jan Meiboom uit Burdaard, winnaar (B -categorie), zesde van links Jaschenka van der Gaast, Marrum, winnares (C-categorie), negende van links Piet de Vries, Stiens, winnaar (A-categorie).