V..l.n.r. Iris Bosch, Sytske de Haan en Rommy Jansma van V en V Garyp.
V..l.n.r. Iris Bosch, Sytske de Haan en Rommy Jansma van V en V Garyp. Foto: Ingezonden

Turners V en V en SVK in Kollum

KOLLUM – Afgelopen zaterdag vond in Kollum de plaatsingswedstrijd turnen plaats voor de pupil- en jeugdturnsters. V en V Garyp onder leiding van Wietske Dorenbos kwam in actie met drie turnsters in verschillende categorieën.

Bij de pupillen op niveau D3 ging de zilveren medaille naar Sytske de Haan. In een prachtige vierkamp beheerste zij haar zenuwen en mocht het erepodium betreden. Iris Bosch mocht eveneens een medaille in ontvangst nemen. Bij de jeugdturnsters op niveau D2 kreeg zij het brons omgehangen.

Bijgestaan door clubgenootje Rommy Jansma, die ook voortreffelijk turnde maar nipt het podium miste, lieten de meisjes zien in vorm te zijn en klaar voor het nieuwe turnseizoen.

Turnsters SVK

Elske Feenstra van SVK Kollumerzwaag mocht in een groot deelnemersveld van 26 turnsters een medaille in ontvangst nemen, ze werd zesde, Geanne de Boer en Sabine Kempenaar werden in dezelfde categorie pupil 1 D4 drieëntwintigste en negentiende. Amerins Pompstra werd in haar categorie pupil 2 D4 zesde. Femke Wielstra, Annyk de Vries en Mirthe Bosgraaf kwamen uit in de categorie jeugd D2. Femke werd vijfde, Annyk tiende en Mirthe negende.