VV Zwaagwesteinde (rood-groen tenue) bleef puntloos tegen Leovardia.
VV Zwaagwesteinde (rood-groen tenue) bleef puntloos tegen Leovardia. Foto: Henri van Wieren

Valse start Zwaagwesteinde tegen Leovardia

LEEUWARDEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde is de tweede seizoenshelft begonnen, waar het de eerste mee was geëindigd: een nederlaag. De tegenvallende gasten verloren in een ijskoud Leeuwarden van Leovardia: 3-2.

Na een kwartier spelen onderschepte de thuisploeg de bal op eigen helft. Middels een lange bal werd Amin Ait Bihi in stelling gebracht. Die ontdeed zich simpel van directe tegenstander Sybrand Heidstra en schoof het leer langs doelman Gerrit Daleman in de goal: 1-0. Vanaf dat moment werd de thuisploeg steeds beter en Zwaagwesteinde steeds minder. Via Wymer de Vries kreeg Zwaagwesteinde weliswaar nog wel een kansje (van richting veranderde volley ging net naast), maar de Leeuwarders waren veel gevaarlijker. En bovendien veel feller en gretiger.

Vlak voor rust profiteerde de thuisploeg van Westereender balverlies op eigen helft en Jeffrey van der Galiën tekende via de vingertoppen van Daleman en de paal voor de volledig verdiende 2-0.

Na rust had Zwaagwesteinde weliswaar veel balbezit, maar het oeverloze gebrei leverde weinig op. Plots was het na zo'n zestig minuten weer een wedstrijd, toen de Leovardianen zich lieten verrassen bij een voorzet van Robin Feenstra en de ingevallen Jan Venema volledig vrij voor doelman Mohite Tibben verscheen. Venema wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1.

Tien minuten voor tijd gooide invaller Patrick Holstein de wedstrijd op slot met een schot in de verre hoek: 3-1.

Vlak voor tijd kwam Zwaagwesteinde toch weer terug, toen Marco van Leijen een afvallende bal kreeg en raak schoot: 3-2. Zaterdag speelt de equipe van trainer Klaas Zandberg thuis tegen Niekerk.