De organisatiecommissie van de Bonifatiuscup.
De organisatiecommissie van de Bonifatiuscup. Foto: Lammert Damsma

Bonifatiuscup voor jeugdteams groeit door

DOKKUM - Er wordt in Dokkum hard gewerkt aan de voorbereidingen van de vierde editie van de internationale Bonifatiuscup. Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei 2019 is het Tolhuispark in Dokkum het toneel voor U13 en U15 voetbalteams uit de regio, elders uit Nederland en het buitenland.

De tweedaagse Bonifatiuscup is een samenwerking tussen CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum. Waren er vorig jaar nog 24 teams, bij de komende editie zijn er 32 teams aanwezig in de Bonifatiusstad. Zowel bij de categorie U13 als U15 zijn zestien teams vertegenwoordigd. Jan Ede-Brijker zit namens VV Dokkum al vier jaar in het organisatieteam. "Het loopt dit jaar sneller met de aanmeldingen. We zitten bijna vol, er is voor beide categorieën nog ruimte voor een paar teams."

Het toernooiprogramma is opgezet volgens een WK-schema bestaande uit poulewedstrijden en knock-out rondes. Er is daarnaast een penaltycontest, een opening en huldiging met veel 'extra's' en onder meer een gezamenlijk diner en een avondactiviteit voor alle teams. CJVV uit Amersfoort en Sportlust'46 uit Woerden zijn clubs die voor de vierde keer naar Dokkum komen. Bon Boys, de enige club in Nederland die vernoemd is naar Bonifatius, komt voor de derde deelname. En ook in 2019 zullen er uiteraard teams vanuit de zustersteden Crediton (Engeland) en Fulda (Duitsland) deelnemen. In Fulda staan inmiddels twee Bonifatiuscups in de prijzenkast. Vorig jaar was Be Quick Dokkum bij beide leeftijdstijdcategorieën de sterkste.

Op de foto de organisatiecommissie van de Bonifatiuscup 2019, v.l.n.r.: Marcel Dol, Sytze de Roos, Natasja Mellink, Karin Mullender-Mollema, Jan-Ede Brijker, Saskia Offinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.