Paardensport

HASKERHORNE - Op 6 januari werd in Haskerhorne een selectiewedstrijd voor de Friese In doorkampioenschappen dressuur verreden. Chinouk Weststrate van HSF It Bytling uit De Westereen behaalde met Liberty's Ulite in de klasse L2 categorie D/E een derde plaats met 195,5 punten en heeft zich hiermee geplaatst voor het kampioenschap.
Zondag 6 januari behaalden Sigrid Swart en haar pony Twilight de eerste plaats op het springconcours in Bronneger. In de klasse L categorie D/E was zij foutloos en de snelste in het twee fasenparcours. Sigrid rijdt voor LR/PC de Marruters, Eastermar.

Trimloop VV Kollum

KOLLUM - Het sportjaar 2019 van de VV Kollum is goed gestart, een recordaantal wandelaars en hardlopers verscheen aan de start van de club van 100 wandeltocht en trimloop. Maar liefst 116 deelnemers stonden aan de start om drie of acht kilometer trimloop hardlopend af te leggen. De eerste loper die binnenkwam was Johannes van der Ploeg, 32.31. Deze speler van de A-selectie van Kollum had maar liefst een voorsprong van 44 seconden op de tweede loper, Herke van Dekken. Randy van Malsen, ook een A-selectie speler, was de derde loper over all in 34.34. Uitslagen staan op www.vvkollum.nl.