VVV-gemeenteraadslid in de gemeente Tytsjerksteradiel, Dineke Wagenaar
VVV-gemeenteraadslid in de gemeente Tytsjerksteradiel, Dineke Wagenaar Foto:

Dit zijn de favoriete nummers van gemeenteraadslid Dineke Wagenaar

BURGUM - Wij zijn benieuwd naar de muziektop 3 van Ty tsjerksteradielster VVD-gemeenteraadslid Dineke Wagenaar.

Wat zijn uw drie favoriete muzieknummers?

1. 'Me and Bobby McGee' van Janis Joplin; 2. 'Rollercoaster' van Danny Vera; en 3. 'Zaterdag' van Bløf.

Welke goede herinnering heeft u aan deze nummers?

Het nummer 'Zaterdag' van Bløf omschrijft precies het geluksgevoel dat je soms op deze dag van de week kunt ervaren: "Zaterdag, ben ik vrijer dan de rest." Je hoeft niets, alles ligt open. Het nummer geeft me altijd een goed gevoel.

De tekst van het nummer 'Rollercoaster' beschrijft eigenlijk precies het leven: een rollercoaster met vele hoogte- en dieptepunten. Een goede vriend liet me het nummer eens horen en ik was direct verkocht! De stem van Danny Vera (een beetje een rauwe Elvis Presley) vind ik uniek mooi. Het nummer kan mij (als ik hem goed luid zet) echt kippenvel geven.

'Me and Bobby McGee' van Janis Joplin heb ik misschien wel 1.000 keer geluisterd in mijn leven en het verveelt nooit. Janis Joplin en haar prachtige rauwe stem die zingt over vrijheid, liefde en eenzaamheid: "Freedom's just another word for nothin' left to lose".

Heeft u aan één van de nummer een extra goede herinnering?

Het nummer van Janis Joplin herinnert me aan mooie avonden met mijn vriendinnen in de kroeg. Meezingen ("meeschreeuwen") met de tekst en het kon ons niet schelen wie het zag. Het is echt zo'n girlpower-nummer.