Tetsje van der Kooi tijdens het concert in de Kruiskerk in Burgum.
Tetsje van der Kooi tijdens het concert in de Kruiskerk in Burgum. Foto: Ingezonden

Tetsje van der Kooi even terug in Burgum: betoverend kerstconcert in de Kruiskerk

BURGUM - Tetsje van der Kooi, sopraan, is regelmatig te beluisteren in oratoria, cantates en missen van onder andere Bach, Händel, Mendelssohn en Brahms. Ze gaf concerten in Engeland, Schotland, Duitsland, België en de Verenigde Staten. Zaterdag 21 december trad ze op in Burgum. Tetsje groeide op in Burgum, het concert in de Kruiskerk voelt volgens haar dan ook als 'thuiskomen'.

Samen met Frank Belt - meeslepend verhalenverteller -, Wytske Holtrop - veelvuldig prijswinnend cellist -, Ana Prazeres - klarinettist en master student aan het Conservatorium - en Frans Douwe Slot - een fenomenaal pianist -, zette Tetsje een betoverend kerstconcert neer. "Met dit concert proberen wij het 'Ljocht' rond de feestdagen een diepere betekenis te geven." Dat lukte! Bezoekers werden tot tranen geroerd.

Omdat Kerst niet voor iedereen een feest is van vreugde, gezelligheid, warmte en geborgenheid, werd het kerstconcert 'Ljocht' opgedragen aan alle kinderen in oorlog, waar ook ter wereld.

De opbrengst van de collecte en een deel van de kaartverkoop van het viertal concerten gaat daarom naar War Child, dat zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden.

Opbrengst van ´Ljocht´
gaat naar War Child