Jongens verdacht van steekpartij

DRACHTEN - De politie is op zoek naar de dader(s) van een steekpartij, zondagavond op de Zuidkade in Drachten. Een man of jongen raakte zwaargewond in de buurt van café Pietje Bel. De politie zoekt twee jongens van 15 à 16 jaar.

De steekpartij vond rond negen uur 's avonds plaats. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. De daders gingen er vandoor en waren zondagavond nog spoorloos. De politie deed ter plekke onderzoek en stelde sporen veilig. Na de steekpartij ontstond onenigheid met de politie; in elk geval één agent raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

Rinsumageast wil meer woningen

RINSUMAGEAST - Bewoners van Rinsumageast willen graag nieuwbouwwoningen in het dorp. Dat blijkt uit een enquête onder de bewoners en uit een bijeenkomst over die enquête, vrijdag 13 december. De gemeente Dantumadiel wil wel meewerken, maar de provincie Fryslân wil vooral nieuwbouw in grotere dorpen.

Vandaar dat in Rinsumageast een 'burgerinitiatief' is opgezet en er wellicht een 'intentieverklaring' komt, die door bewoners en belanghebbenden kan worden ondertekend. Wilt u deze intentieverklaring ook tekenen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met domrinsumageest@hotmail.com

Wetterskip stuk
duurder: 13 %

LEEUWARDEN - De belasting voor het watersysteem gaat in 2020 met 13 procent omhoog in Friesland en Westerkwartier, het werkgebied van Wetterskip Fryslân. Het algemeen bestuur heeft hier mee ingestemd.