Nieuwjaarsfeest De Lawei

Op het gezellige nieuwjaarsfeest proost Schouwburg De Lawei op het nieuwe jaar vol goede voornemens. Gemeente Smallingerland en Schouwburg De Lawei nodigen iedereen van harte uit om met zijn allen te komen proosten op 2020 op woensdag 1 januari vanaf 16.00 uur.

Het wordt een gezellig feest met verrassende acts en swingende bands zoals Kings of Diamonds, The Full Color Band, Bigband Drachten en Fulkananazz. In het Kidscafé kunnen kinderen (met hun ouders) gezellig knutselen met Silleke, zijn er volop leuke spellen te vinden en is er een skippyballen race. Dansdocent Angela van Arendonk en haar dansers verrassen je door het hele gebouw met prachtige dans flashmobs. Voor de jonge gasten (12+ & 16+) is er in de grote zaal een fijne chillplek met onder andere muziek van DJ Nouveau Riche. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar via www.lawei.nl, bij de kassa van De Lawei, de publieksbalie van het gemeentehuis en boekhandel Van der Velde in Drachten.

Luwtehuis Ureterp

URETERP – Een thuis voor mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met
een lichamelijke beperking. Dat is wat woonzorgvoorziening Het Luwtehuis in Ureterp bewoners wil bieden.

Bij voldoende belangstelling opent begin volgend jaar de nieuwe woonvoorziening haar deuren. De kleinschalige woonzorgvoorziening biedt 24 uur per dag en 7 dagen per week begeleiding en verzorging, in 20 studio's en drie woonkamers. Het Luwtehuis wordt gevestigd in een pand vlakbij verpleeghuis Lijtehiem en woonzorgcentrum De Lijte. De initiatiefnemers van Het Luwtehuis en De Lijte kijken samen naar mogelijkheden om dagbesteding voor de bewoners van Het Luwtehuis in De Lijte te organiseren.
Meer weten? Bel Jan van der Meer, tel. 06 - 44 32 19 64 of stuur een e-mail naar: info@hetluwtehuis.nl.