Activiteitencentrum Lauwersnest

LAUWERSOOG - In de kerstvakantie van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari is het Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer van dinsdag tot en met zondag geopend van 11 tot 16 uur, met uitzondering van 25 en 26 december en 1 januari. Staatsbosbeheer organiseert in die weken verschillende activiteiten voor jong en oud.

Op zaterdag 28 december is er een creatieve middag knutselen. Je mag een vogel maken van klei, dit keer een uil. Je krijgt tips hoe je dit het beste kan doen. Op dinsdag 31 december kun je een vogel vilten van wol. Het vilten gebeurt niet met water en zeep, maar met behulp van een naald.
Meer informatie vind je op:
www.np-lauwersmeer.nl.

Camping It Wiid krijgt predicaat 'Europees Top'

EARNEWALD - Zusterbedrijven Camping It Wiid te Earnewâld en Vakantiepark De Kuilart te Koudum hebben weer het predicaat 'Europees Top' van de ANWB gekregen.

It Wiid ontvangt de titel voor de vierde keer. Dit is voor de familie Bleckman ieder jaar een beloning voor de investeringen die zij doen om hun beide campings de hoge standaard te geven die vandaag de dag verwacht mag worden bij 5 sterren campings.

Zo is It Wiid hard bezig met een herinrichting van de vaste jaarplaatsen. Op deze manier wordt de kwaliteit gewaarborgd en blijft de camping meegaan met de laatste trends op het gebied van recreëren.

ANWB Top camping is het predicaat voor campings die de maximale score van vijf sterren halen bij de ANWB campinginspectie.
Deze campings behoren tot de beste van Europa.