Wandeltocht tweede kerstdag

OENTSJERK - Voor de vierde keer houdt Stichting Trynwâlden op de kaart een wandeltocht met puzzelprijsvraag op tweede kerstdag. De start is van 11.30 uur tot 12.30 uur. De route voert door de prachtige omgeving van Trynwâlden.

In Heemstra State speelt vanaf 14.30 uur de Bonifaciusband onder meer covers van Creedence Clearwater Revival.

Na 17.00 uur kunt u eventueel genieten van een heerlijk stamppotbuffet van Vera Catering Service, bij de finish in het restaurant van Heemstra State.

RTV NOF doet mee aan landelijke pilot professionalisering

DE WESTEREEN - Streekomroep RTV NOF mag meedoen aan een proef om te onderzoeken hoe lokale omroepen zouden kunnen professionaliseren. Dat heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek donderdag bekendgemaakt.

Belangrijke voorwaarde is dat de licentie-gemeenten zorgen voor een zogenoemde basisbekostiging. Beide colleges van b. en w. spraken die steun in het verleden uit. RTV NOF kan het extra geld inzetten voor journalistieke projecten en voor het aantrekken van begeleiding van de ruim honderd vrijwilligers die nu al actief zijn. De proef duurt een jaar en begint in maart. Het is het resultaat van een motie die D66-Kamerlid Joost Sneller vorig jaar indiende. Hij vroeg daarin 'te onderzoeken hoeveel het verzorgen van een lokaal toereikend media-aanbod kost en op welke wijze dit het beste georganiseerd en gefinancierd kan worden.'

Het geld wordt nu beschikbaar gesteld door minister Arie Slob. Er hadden 53 omroepen een aanvraag ingediend. In totaal doen twintig lokale omroepen in het land mee aan de proef.