Levende kerststal bij Sanjesfertier

FEANWALDEN - Deze kerstvakantie is er een grote levende kerststal te bewonderen bij Speel- en dierenpark Sanjesfertier. De kerststal wordt bewoond door een kameel, ezels en mini-schaapjes en is daarbij een mooie aanvulling op het winterthema.

"Vorig jaar startte het park al met wat winterse details. Sanjesfertier treedt hiermee in de voetsporen van de Winter Efteling die al veel langer een winterthema heeft."

Sneeuwpoppen, sneeuwvlokjes op de ramen en overal in het park besneeuwde kerstbomen met lichtjes er in. Alles in Sanjesfertier ademt winterse gezelligheid. Bovendien is er voor de bezoekers in de kerstvakantie dagelijks tussen 16.00 en 17.00 een 'happy hour' met gratis chocomel bij de kerststal.

Tijdens de kerstvakantie is het park dagelijks geopend vanaf 10.00 uur (met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag, dan is het park gesloten). www.sanjesfertier.nl

Vrijdag workshop vetbollen maken

EARNEWALD - Papa's en mama's van jonge vogelliefhebbers opgelet! Op vrijdag 27 december van 11.00 tot 12.30 uur organiseert It Fryske Gea een workshop vetbollen maken.

In het voorjaar en de zomer vinden vogels volop eten, maar in de winter niet. Help ze door vetbollen voor ze te maken. Na afloop van de activiteit krijgt elke deelnemer een inventarisatiekaart mee, zodat je thuis kunt bijhouden welke vogels er allemaal langskomen om te eten! Uiteraard kan de natuurgids hierover ook van alles vertellen.

Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 - 539618. Voor leden van It Fryske Gea kost deze excursie € 2,- op vertoon van de ledenpas, niet leden betalen € 6,-.