Volgende beker ronde voor ONT

OPEINDE - Door met 4-1 te winnen van vierdeklasser SC Terschelling plaatste ONT zich voor de volgende bekerronde. Een moeizame eerste helft werd gevolgd door een veel betere tweede helft en daarin werd het verschil gemaakt. Daarmee zit ONT bij de laatste 32 voor de beker district KNVB Noord.

In de competitie leed ONT drie nederlagen op rij. SC Berlikum, Rijperkerk en Leovardia waren te sterk. Dus leek een bekerwedstrijd tegen SC Terschelling, rode lantaarndrager in de vierde klasse B zondag, een uitgelezen kans om weer eens te winnen. Dat viel in eerste instantie tegen. De bezoekers bleken in de eerste helft een prima voetballende ploeg, waar ONT het bij vlagen lastig mee had. In de tweede helft schroefde ONT het tempo op en werd het verschil gemaakt.

Met de overwinning op SC Terschelling plaatste ONT zich bij de laatste 32 van het bekertoernooi. Tot nu toe werd er regionaal 'geloot', vanaf de volgende ronde is het een open loting binnen geheel district Noord. Wanneer de loting is, is niet bekend. De volgende ronde staat gepland voor het weekend van 18 en 19 januari 2020.

Microteam wedstrijden

DRACHTEN - Afgelopen weekend werden er in sportcentrum Drachten voor de eerste keer microteamwedstrijden georganiseerd door DGC Drachten.

Voor de jeugd waren er helaas geen podiumplaatsen. In de categorie junioren D niveau streden wederom 2 teams van DGC om een podiumplaats. Team 6 werd hier knap 3e en voor het andere teams was er een vijfde plek. De senioren waren Fries kampioen in het reguliere groepsspringen en hoopten ook vandaag op een podiumplaats. Met hun keurige series behaalden zij een tweede plaats achter CSC'45 uit Heerenveen.