Expositie Aldtsjerk

ALDTSJERK- In Galerie Bloemrijk Vertrouwen aan de Van Sminiaweg 70 in Aldtsjerk is tot en met 29 januari 2020 een expositie te zien van Henk Puts uit Groningen (installatie en grafiek) en Annemarie Veenstra uit Leeuwarden (objecten van onder andere textiel en hout). De openingstijden zijn donderdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Gedichtejûn in
Café Marktzicht

DRACHTEN - Fries literair tijdschrift Ensafh organiseert weer zijn jaarlijkse Grutte Gedichtejûn. Deze keer weer in Café Marktzicht en weer op 8 februari, echter valt die datum in 2020 op een zaterdag.

Alle dichters en voorlezers, rijp en groen, zijn welkom. Het maakt niet uit in welke taal de gedichten zijn geschreven, dat geldt ook voor streek- en andere minderheidstalen. De dichters worden verzocht één gedicht voor te lezen en niet te lange inleidingen te houden, dit in verband met de beperkte tijd. Bovendien hoeft u niet eens dichter te zijn, want u mag ook een gedicht van uw favoriete dichter voorlezen.

Dichters en voorlezers krijgen als tegenprestatie een consumptie en een uitgave van Hispel. Omdat het Groninger tintje vorig jaar prima is bevallen, zal Marlene Bakker tussen de voordrachten door spelen.

Café Marktzicht is gevestigd aan de Oudeweg 14, in Drachten. Tussen 20.00 en 24.00 uur, gratis entree. www.ensafh.nl

Jongerenavond

DAMWÂLD - Het duurt nog even, maar de volgende Connect jongerenavond staat alweer gepland, op vrijdagavond 17 januari 2020. Het thema is 'Wat is geloven?' De aanvang is 19.45 uur, aan de Hoofdweg 127 in Damwâld. Ds. Simons behandelt het thema. Vanaf 19.30 uur is de zaal open.