De cursisten die meededen aan de cursus voor kaatstrainer met hun diploma's.
De cursisten die meededen aan de cursus voor kaatstrainer met hun diploma's. Foto: Ingezonden

Kaatstrainers krijgen diploma na cursus

MORRA LIOESENS - Maandag 16 december kregen zes van de acht deelnemende cursisten die de kaatstrainers-cursus KT2 hadden gevolgd hun felbegeerde diploma's. Deze werden uitgereikt door de trainers Jan de Groot en Sip Jaap Bos bij kaatsvereniging Warber Bliuwe in Morra Lioesens.

De cursus is laagdrempelig, het doel is om vrijwilligers de basiskennis van het kaatstrainen bij te brengen, zodat zij zelfstandig bij hun vereniging of andere verenigingen jeugdleden kunnen trainen. Van de acht deelnemers kregen twee jongedames geen diploma: Willemien Terpstra uit Hantum en Aljantine Holwerda uit Niawier gaan door voor de zware kaatstrainer-cursus KT3
Kaatsfederatie Dongeradeel liet haar waardering voor de inzet van deze vrijwilligers blijken. De federatie is trots op de trainers die ook dit jaar de wintertraining verzorgen. Tevens is voor het eerst een uur seniorentraining in de sporthal van Holwerd toegevoegd. Op de foto eerste rij van links naar rechts: Sip Jaap Bos, trainer, Wytse Kuipers (Hantum), Gerben Hein Wytsma (Morra) en Simon Jan Mol, (Morra). Zittend: Ruurd Toren (Hantum), Eline Koree (Anjum) en Jan de Groot, trainer.
Op de foto ontbreken Jan Visser (Hantum) en de twee jongedames Aljantine Holwerda (Niawier) en Willemien Terpstra (Hantum).