Winterwandeling

EARNEWALD - Het is winter. Tijd voor een wandeling met de regenlaarzen en warme kleding aan. De natuurgids neemt de kinderen op maandag 30 december van 13.30 tot 16.00 uur mee naar Nationaal Park De Alde Feanen en zorgt dat ze de natuur beter leren kennen.

De kinderen ontdekken hoe de dieren overleven in de vrieskou. Daarnaast zijn er ook nog vogels die speciaal vanuit verre landen naar Fryslân komen om te overwinteren. Na zo'n gezellige wandeling zullen de magen wel rammelen, dus broodjesbaktijd! Hierbij zorgt de organisatie voor een lekker warm vuurtje en dan is het een kwestie van geduld! Interesse? Meld je uiterlijk een dag van tevoren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511-53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,=.

Harkemase Boys

HARKEMA - Berwout Beimers (21) en Dennis van Duinen (22) spelen ook volgend seizoen voor Harkemase Boys. Beide spelers hebben een overeenkomst bereikt met de technische commissie over een langere verbintenis bij de derdedivisionist.

"Ik ben hier ontzettend blij mee", zegt Dennis van Duinen. "Ik voetbal hier inmiddels alweer een aantal jaren en dat bevalt me prima. Ik voel me gewaardeerd door de club en de supporters, dus ik hoefde niet lang na te denken over een langer verblijf in Harkema."

Ook voor Berwout Beimers was de keuze om te verlengen eenvoudig: "Ik vind het geweldig bij Harkemase Boys. De sfeer op de club, in het elftal en de waardering die ik hier voel zijn belangrijk voor mij", vertelt hij. "Na het gesprek met de technische commissie was het voor mij duidelijk dat ik hier nog graag wil blijven!" Met deze verlengingen komt het aantal vastgelegde spelers voor volgend seizoen op vier. Gerald Postma en Jari Slort hebben nog een doorlopende verbintenis bij Harkemase Boys.