De gehuldigde biljartkampioenen van BC DC Drachten.
De gehuldigde biljartkampioenen van BC DC Drachten. Foto: Ron Mulder

Biljartkampioenen BC DC Drachten gehuldigd

DRACHTEN - Biljartclub DC Drachten sloot traditioneel het biljartjaar af met een annoncee toernooi, de prijsuitreiking van de pas geƫindigde najaarscompetitie en een grote verloting.

In dit toernooi moesten de deelnemers aangeven op welke wijze ze een carambole wilden maken. Het meest bedreven was Frits Tangerman, gevolgd door Albert Hoekstra en Jaap Wieringa. Na de prijsuitreiking werden de kampioenen van de competitie en de producenten van de hoogste series gehuldigd.

Zo verhoogde Anne Hoekstra, bij zijn debuut als lid, in bandstoten-A zijn moyenne met 23.90 procent. Hij werd overtroffen door Roel de Jong die het in het libre-D kwam tot 42.1 procent, terwijl Bert de Jonge in driebanden-B zijn gemiddelde met 30.9 procent overtrof. In driebanden-A eindigden Frans Paludanis en Jitze Wijbenga als eerste en tweede, maar degradeerden naar B omdat ze 18.8 en 21.6 procent onder hun moyenne speelden.
Op de foto de kampioenen. V.l.n.r. Marten Dam (libre-B), Roel de Jong (libre-D), Jan Stavast (bandstoten-B), Alle Faber (libre-C), Frans Paludanis (driebanden-A), Bert de Jonge (driebanden-B) en Sijtze van der Molen (libre-A). Op de foto ontbreekt Anne Hoekstra (bandstoten-A).