Museum 't Fiskershúske

MODDERGAT - Museum 't Fiskershúske in Moddergat is in de kerstvakantie van 21 december tot en met 4 januari open. Het museum komt in deze twee weken even uit de winterslaap en ontvangt bezoekers graag in de gezellige feestmaand sferen. Het museum is ook open op tweede kerstdag.

In het museum is aandacht voor veel verschillende onderwerpen die met de kustvisserij te maken hebben. Elke rondleider heeft zijn of haar eigen verhalen te vertellen.

In Klaske's Húske is een gezellige ruimte ingericht waar activiteiten te doen zijn voor jong en oud. Zo is er een speurtocht , zijn er kleur- en bouwplaten en een paar leuke spellen.

Museum 't Fiskershúske is de hele winter gesloten, maar is open in de kerstvakantie. Van 21 december t/m 4 januari elke dag van 12.00 tot 16.00 uur, ook op zondag (25 december en 1 januari gesloten). Meer informatie of de openingstijden kunt u vinden op www.museummoddergat.nl.

Winterwandeling (6+)

EARNEWALD - Het is winter! Tijd voor een wandeling met de regenlaarzen en warme kleding aan. Je weet namelijk nooit hoe de winter eruit ziet! Zal er sneeuw en ijs liggen? Of kun je lekker stampen in de plassen? Onze natuurgids neemt de kinderen op vrijdag 27 december van 13.30 tot 16.00 uur mee naar Nationaal Park De Alde Feanen en zorgt dat ze de natuur beter leren kennen. Na zo'n gezellige wandeling zullen de magen wel rammelen, dus broodjesbaktijd!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,-.