De werken van Woudwijk zijn nog tot 1 april te bezichtigen in het Observeum.
De werken van Woudwijk zijn nog tot 1 april te bezichtigen in het Observeum. Foto: Ingezonden

Kerstprogramma Observeum in Burgum

BURGUM - Op eerste kerstdag is het Observeum gesloten. Op tweede kerstdag en oudejaarsdag wordt een chocolademelkmiddag georganiseerd. Lekker voor als je op de fiets komt of een wandeling hebt gemaakt.

Daarna een show bekijken in het digitale planetarium en genieten van de tentoonstelling Nova Cura (Nieuw Begin) van Anne Woudwijk, met onder andere de geboorte van Christus. Er is grafisch werk te zien dat nog nooit eerder is geƫxposeerd. Sommige werken zijn zelfs speciaal voor deze wintertentoonstelling gemaakt.

Verhalen en mythen hebben altijd Woudwijk zijn voorkeur gehad. "Mijn werk is geĆÆnspireerd op de Griekse Mythologie, dus waar past deze expositie beter dan bij Observeum waar geschiedenis en sterrenkunde bij elkaar komen?" De werken van Woudwijk zijn nog tot 1 april te bezichtigen in het Observeum.

De Steentijd expositie is juist weer heel geschikt voor kinderen met een eigen steentijdwoning waar ze in mogen kruipen. Opa en oma zullen genieten van het antieke zilver uit de Haitsma pleats. Vrijdagavond is het sterrenkijkavond. Nieuwjaarsdag is Observeum gesloten.
www.observeum.nl