Directeur van de Waddenvereniging, Lutz Jacobi.
Directeur van de Waddenvereniging, Lutz Jacobi. Foto: Merlijn Torensma

Dit zijn de favoriete nummers Lutz Jacobi, directeur Waddenvereniging

WERGEA - Wij zijn benieuwd naar de muziektop 3 van Lutz Jacobi uit Wergea, directeur van Landelijke Vereniging tot Behoud van de Waddenzee, kortweg de Waddenvereniging.

Wat zijn uw drie favoriete muzieknummers?

"Mijn top 3: 'Imagine' van John Lennon, 'It goat weer veurjaar worden' van Ede Staal en 'Working class hero' van Marian Faithful. Deze drie nummers zijn voor mij allemaal nummer 1."

Welke goede herinnering heeft u aan deze nummers?

"Aan al deze nummers heb ik goede herinneringen, want ik zing deze drie nummers altijd luid en duidelijk als ik in de auto zit. Ben grote fan van al deze drie zangers en deze nummers passen het beste bij mijn levensvisie."
"John Lennon is de beste zanger/schrijver ooit en ik herdenk hem jaarlijks op 8 december, de dag dat hij werd vermoord. Imagine is gewoon een ijzersterke boodschap aan de wereld, om in vrede en liefde te leven!!

Marian Faithful heeft een stem zoals ik en zingt krachtig over vrijheid en verheffing van de arbeid.

'It goat weer veurjaar worden' is een meezinger van jewelste…ramen open en luidkeels (bij de stoplichten) meezingen, waardoor iedereen om me heen moet lachen!! Ede Staal is een prachtige Groninger volkszanger en hoewel ik Friezin pur sang ben, ben ik een fan van zijn goede liedjes. 'It goat weer veurjaar worden' is een lied van hoop, dat het weer goed komt! En daar ben ik van!"