Wiebe Kootstra, organisator van vele muziekevenementen zoals PSY-FI, Fries StraatFestival, KADEPOP en LUNA.
Wiebe Kootstra, organisator van vele muziekevenementen zoals PSY-FI, Fries StraatFestival, KADEPOP en LUNA. Foto: Ingezonden

Dit zijn de favoriete nummers evenementenorganisator Wiebe Kootstra

BURGUM - Wij zijn benieuwd naar de muziektop 3 van de bekende evenementenorganisator Wiebe Kootstra uit Burgum.

Wat zijn uw drie favoriete muzieknummers?

Muziek is emotie en daarom heel lastig in volgorde uit te drukken. Vaak wordt de favoriete muziek bepaald door de stemming van dat moment. Wat bij mij bepalend is, is het ambachtschap in de muziek. En daarbij maakt de muziekstroming mij niet veel uit. Maar vanuit dat punt kan bijvoorbeeld het levenslied mij niet direct bekoren.

Daarnaast word ik wel heel gelukkig dat er in Friesland afgelopen jaar weer prachtige acts zijn boven komen drijven, waar we hopelijk nog veel van zullen horen. Denk aan All Over Again, Delore, Esther de Jong en Thalie Xan. Eigenlijk wil ik dit de lezers van de Actief veel liever meegeven als luistertips, dan mijn ietwat stoffige top 3!

Bedankt! Wilt u desondanks uw top 3 met persoonlijke herinneringen met ons delen?

"Op nummer 3 van mijn lijst staat dan Pink Floyd met 'Comfortably numb'. Dit nummer is bijna autobiografisch voor mij, dus komt diep binnen. Kwalitatief is het ook een meesterwerk met een historische gitaarsolo. Onder andere dit nummer, maar al hun werk, maakt dat ik trots ben dat ik onder andere voor Pink Floyd Project werk. Ik geniet ervan dat ik daarbij de eer heb om iconen uit de band zelf te ontmoeten."

"Op nummer 2 van mijn lijst staat Pearl Jam met 'Release'. Pearl Jam heeft voor mij bijna een religieuze status. Vandaar, een nummer eruit zoeken wat het beste is, is ondoenlijk. Maar in Release zingt Eddie Veder over de ontwrichte gezinssituatie waarin hij is opgegroeid en het gemis van zijn vader. Het is één van de meesterwerken van Pearl Jam die echt bij mij binnenkomt."

"Op nummer 1 van mijn persoonlijke lijst staat vandaag het nummer 'Avond' van Boudewijn de Groot. Hij is onbetwist de nestor van de Nederlandse popmuziek. Toen ik voor het eerst met hem mocht werken, kreeg ik zelfs een paar van mijn jeugdhelden erbij cadeau: Doe Maar. Zoals ik zei, muziek is emotie! Het nummer 'Avond' schetst voor mij het gevoel dat ik bij mijn vriendin heb. Het diepe gevoel dat ik voor Esther heb wanneer ik bij haar ben en toen ik een relatie met haar kreeg."