Stem voor Fryske Pop Awards 2019

LEEUWARDEN - De Friese Popawards 2019 staan voor dit jaar gepland op 20 december. Werden deze awards andere jaren nog uitgereikt op het ter ziele Freeze festival. Dit jaar is Friesland Pop een unieke samenwerking aangegaan met Iepen Up. 20 december worden de Popawards dan ook live gestreamd vanuit Neushoorn Café te Leeuwarden en iedereen is welkom in Neushoorn Café.

Vier Awards

Er worden op vier gebieden awards uitgereikt. Voor de TALENT Award, mede mogelijk gemaakt door academie van Popcultuur zijn de genomineerden: Boaz, Ganos Lal en Noorderlicht.

Voor de BERNLEF-priis, de act welke het meest voor de Friese taal heeft betekend, mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, zijn de genomineerden: Liet, Sjoerd ensa en Wiebe Kaspers.

De FRIESE POP Prijs, mede mogelijk gemaakt door D Drive en academie voor popcultuur zijn genomineerd: Esther de Jong, Homesick en Magnificence.

Stemmen kan tot vrijdag

Tot slot zijn voor de PUBLIEKSPRIJS genomineerd: Deepgrooves, Admoran, Psy-Fi, Simmerdeis, Into the Grave, Promised Land, Dokkum open air, Sjoerd ensa, Noardewyn Live, 3VOOR12/Friesland.

De stemtool gaat aanstaande vrijdag los in Noardewyn live van Omrop Fryslân, met Willem de Vries (mede-presentator Pop Awards). Men kan vanaf aanstaande vrijdag stemmen.