Color guards

BURGUM - Zaterdag stond er een trainingsdag voor de Color Guards van Nova en De Marko's Burgum op het programma. Op een wedstrijdvloer werd diverse malen de show voor winter 2020 uitgevoerd. De color guards kregen tips en tricks van de instructrice van Beatrix Hilversum. Dit is een vereniging die meedraait in de top van het Nederlandse Color Guard. Een leerzame dag voor de Color Guardgroepen.

Zaalvoetbal

DEN HAAG - Vrijdagavond ging de reis van de zaalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping naar Den Haag, waar van zvv Den Haag werd gewonnen.

Zvv Den Haag scoorde in de derde minuut de 1-0 uit een vrije trap door Romy Scherpenzeel. De Haagse vrouwen hadden duidelijk het betere van het spel, maar kwamen niet tot meer doelrijpe kansen. In de achttiende minuut maakte Jessie Prijs op aangeven van Lisanne Kempe de 1-1. Dit was de ruststand. Drachtster Boys/HR Piping kwam als herboren uit de kleedkamer. Wat resulteerde in een intrap kort op Lisanne Kempe en bij de tweede paal schoot Simone Hofer de bal keihard in het doel achter keepster Dionne Vasmeer: 1-2. Esther van Toledo had er zin in en scoorde de 1-3 uit een vrije trap en de 1-4 vanuit een loopactie. Kortom eindstand 1-4 en Drachtster Boys/HR Piping vaster op de derde plaats. Op 17 januari wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 Team Alkmaar/Sportstars.