Flamingo's (geel-rood tenue) legt aan voor een schot.
Flamingo's (geel-rood tenue) legt aan voor een schot. Foto: Ingezonden

Flamingo's krijgt niet wat het verdient

BUITENPOST - Na een wedstrijd vol passie en strijd trokken de korfballers van Flamingo's uit Buitenpost aan het kortste eind. In de laatste minuut glipte het eerste punt door de vingers en ging DTG uit Wijckel er met de 21-22 winst vandoor.

DTG ging in de eerste helft steeds beter schieten en bouwde langzaam een voorsprong op van 10-13. Tegen het einde van de eerste helft kwam Flamingo's terug in de wedstrijd. Er werd scherper verdedigd en met een serie van drie treffers, die werd bekroond met een door Joukje Stuursma verdiende en door Wieger van der Wolf benutte strafworp, kwam de stand op 13-13. Na rust wist DTG weer een klein gaatje van 16-18 te slaan. Na een treffer van Hendrik Land, zorgde Daan Haverhoek van afstand voor 18-18. Met nog een kwartier te gaan ging Flamingo's voluit voor de winst. Anneke Broekhuizen werd ingebracht en scoorde direct fraai uit een inloopactie. Het met veel theater spelende DTG kwam tot 19-21. Nogmaals richtte Flamingo's zich op en dankzij een dubbele score van Wieger van der Wolf stond vlak voor tijd de 21-21 op het scorebord.
Nadat DTG weer een voorsprong had genomen, kon Flamingo's niet meer het eerste punt veilig stellen. Scores Flamingo's : Wieger van der Wolf (7), Marrit Postma (3), Hendrik Land (3), Thea Baas (2), Daan Haverhoek (2), Ronald Algra (2), Anneke Broekhuizen, Elisabeth Leenstra.