Folkert van Dongera maakte bij VV Buitenpost zijn rentree na anderhalf jaar blessureleed. Foto: Hans Zwamborn.

Pijnlijke nederlaag VV Buitenpost tegen Eemdijk

BUITENPOST - Hekkensluiter VV Buitenpost moest het zaterdag opnemen tegen koploper VV Eemdijk uit Bunschoten-Spakenburg. Van niveauverschil bleek echter geen sprake te zijn. De thuisploeg had kunnen winnen, maar stond na afloop met lege handen. Een wereldgoal van Mark Huizinga en een prachtig doelpunt van Rolf Dijk waren niet voldoende.

Eemdijk kreeg een penalty cadeau in de eerste helft, scoorde in de tweede helft via een van richting veranderd schot en maakte de winnende treffer uit wederom een strafschop. Bovendien pakten de concurrenten punten waardoor de Blauwkes nu stijf onderaan staan. "Ik hoop dat de gifbeker nu eens een keer leeg is", zei Buitenpost-trainer Jasper Bouma.

Buitenpost kende een superstart. In de vijfde minuut bedacht Mark Huizinga om vanaf de eigen helft op doel te schieten. De bal ging bijna 60 meter door de lucht en sloeg achter de verraste Eemdijker keeper tegen de touwen: een wereldgoal. Aan de andere kant tikte Robin Huisman de Jong een bal tot corner, waarna de spits van Eemdijk over zijn voet viel. Te wild, was het oordeel van de verder prima leidende scheidsrechter Preston Henshuijs. Hij wees daarom naar de penaltystip. Het cadeautje was wel aan Bas Buimer besteed, al zat doelman Kevin van der Meulen er dichtbij: 1-1. Net voor rust kwam Buitenpost verdiend op voorsprong. Een mooie pass van Rudmer Loonstra werd prachtig afgemaakt door Rolf Dijk.

Twintig minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Eemdijker Buimer produceerde een afstandsschot dat van richting werd veranderd en zo Van der Meulen kansloos liet: 2-2. Met nog vijf minuten te spelen sloeg het noodlot nogmaals toe. Een doorgebroken speler van Eemdijk werd onreglementair gestuit door Van der Meulen: rode kaart en een strafschop: 2-3.