Crossloop Anjum op zaterdag 4 januari

ANJUM - Na de feestvreugde van kerst en oud en nieuw is het op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar weer tijd voor de traditionele Nieuwjaarsloop van de Voetbalvereniging Anjum.

En van een traditie kan men spreken, in 1974 werd de eerste cross georganiseerd. Toen met de start en finish bij 'Wiltsje' op de Skâns. De tijden zijn veranderd, de deelnemers starten nu bij het eigen sportpark 'Kolkenfjild', de wandeltocht is enkele jaren geleden toegevoegd. En na het succes van vorig jaar, mogen de oudste pupillen de survivalbaan opnieuw bestormen. De route wordt pas op zaterdag 4 januari 2020 gepresenteerd. Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 Inschrijving/start jeugd; 12.00 uur Snert eten in de kantine; 12.30 Inschrijving cross en wandeltocht; 13.00 Start wandeltocht (7 of 10 kilometer); 15.00 Start cross (oud-)leden, dames, senioren, donateurs (7 kilometer); 17.00 Prijsuitreiking; 17.30 uur nieuwjaarsreceptie met het 'rad van avontuur'.

Is Oane Koree voor de tweede keer in successie de sterkste bij de senioren? Of zal de jonge garde, zoals Sytse Koree (geen familie), onder luid gejuich van de tientallen supporters als eerste de Mûnebuorren betreden? Winnen is leuk, maar als deelnemer van de cross verdien je al veel applaus.