In het geel het team van CBS de Winde.
In het geel het team van CBS de Winde. Foto: Ingezonden

Regiofinale First Lego League

DRACHTEN - Afgelopen vrijdag 13 december was de regiofinale van de First Lego League op het CSG Liudger in Drachten. Ook verschillende scholen uit Noordoost Friesland deden mee, waaronder CBS de Winde in Hurdegaryp.
Het team van CSG Comenius uit Leeuwarden won deze regiofinale.

First Lego League is een educatief programma dat jongeren van 9 tot en met 15 jaar uitdaagt een oplossing te bedenken voor maatschappelijke problemen met behulp van techniek.

Het team van CBS de Winde had een oplossing bedacht voor een leegstaand gebouw in Hurdegaryp. "Het gebouw willen wij ombouwen tot een station waar meerdere Google cars in kunnen staan", zegt leerling van CBS de Winde Sven Bosma. "De Google car is een zelfrijdende auto en die willen we inzetten voor korte autoritjes voor iedereen die dat nodig heeft voor boodschappen en/of sociale contacten. Dit hebben we gepresenteerd voor een jury. We zijn niet in de prijzen gevallen maar het was een leerzame ervaring."

Team Green zone van CSG Comenius uit Leeuwarden kwam als winnaar uit de bus.
Team Earebarre van CSG Bogerman uit Sneek werd tweede. Beide teams mogen meedoen aan de Benelux finale op 25 januari in Breda.