Broekster Boys (rood-zwart tenue) ging in de slotfase onderuit tegen Oranje Nassau. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys haalt bakzeil in slotminuten

DAMWALD - Dit was weer zo'n wedstrijd die je gezien moet hebben om alles te geloven. Er gebeurde zaterdag veel op sportpark 't Halehonk waar Broekster Boys verloor van Oranje Nassau.

Het begon al voor de wedstrijd toen Juryan Dantuma af moest haken vanwege een blessure. Tien minuten voor aanvang besloot scheidsrechter Sarah Brinkkemper op aandrang van de Oranje Nassau spelers toch het veld maar af te keuren waarop al een half uur de warming-up gedaan werd. En dus moest het speelschema bij Broekster Boys plots op de schop omdat er uitgeweken moest worden naar het kunstveld.

Verrassend genoeg leek dat in het voordeel van de thuisclub uit te vallen, want Broekster Boys toonde zoveel inzet en strijd dat het de koploper achteruit dwong. Erolind Derguti (ON) trok aan de noodrem om Dela Sabuni in toom te houden wat hem geel opleverde. Enkele minuten later was er een mooie pass van diezelfde Sabuni die de voorsprong van Broekster Boys inluidde. De bal werd hard en uiterst precies door Wesley Dijkstra in de verre hoek binnengeschoten.

Ook Jos Regnerus en Hedgar Hoekstra kregen kansen maar de thuisploeg verzuimde de voorsprong uit te breiden. Oranje Nassau kon geen moment overtuigen en kon niet laten zien dat het titelaspiraties heeft. Ruerd Kloosterman ontving nog een gele kaart vanwege een overtreding.

Broekster Boys lag op koers voor een prima resultaat. Ruststand 1-0. Ook in de tweede helft een zelfde spelbeeld. Broekster Boys was de bovenliggende partij. Toen kreeg Broekster Boys twee rode kaarten en moest het met negen spelers verder.

Maar ondanks dat wist Broekster Boys de voorsprong ook nog uit te breiden. Piet Wessel Dijkstra werd de diepte ingestuurd en wist in tweede instantie keeper Heidekamp te passeren. Oranje Nassau bleef druk uitvoeren en kreeg hoop na de aansluitingstreffer van Youri Schuur. Daarna viel de gelijkmaker. De slimme Dennis Molema had zich verdekt opgesteld toen keeper Sybren Terlouw weer eens een fantastische redding had gedaan. Hij snoepte de keeper slim de bal af en schoof de bal in het lege doel.

Broekster Boys bleef strijden en vocht voor elke meter. Dela Sabuni moest in blessuretijd het veld uit toen hij hard geraakt werd en juist op dat moment sloegen de Groningers toe. In de drieënnegentigste minuut was het Fokko Kronemeijer die de 2-3 achter de moegestreden defensie tegen de touwen wist te krijgen. Broekster Boys stond met lege handen, maar heeft laten zien nog geen afscheid te willen nemen van de eerste klasse.

Nadeel voor de komende wedstrijden zijn de schorsingen van Kas Huizenga en Hendrik Bouma maar ook de tijdelijke afwezigheid van Riemer Doornbos (wereldreis).