De Voedselbank kan dankzij giften weer inwoners helpen.
De Voedselbank kan dankzij giften weer inwoners helpen. Foto: Ingezonden

Steun voor Voedselbank Smallingerland

DRACHTEN - Zoals elke Voedselbank, bestaat de Voedselbank Smallingerland door het krijgen van voedsel, geld en vrijwilligers. Het geld komt van giften, subsidies en Voedselbank Nederland.

Het voedsel komt van bedrijven, groothandels en winkels. Om over voldoende middelen te beschikken organiseert de Voedselbank Smallingerland af een toe een actie. Vrijdag 13 december, dus vlak voor kerst, was er een actie in samenwerking met Jumbo en Lidl-Drait, de vaste sponsors. Samen met deze winkels en de enthousiaste vrijwilligers, is er een enorme hoeveelheid voedsel opgehaald. Daarnaast is er ook nog geld gegeven. De inwoners van Smallingerland hebben zichzelf overtroffen met hun vrijgevigheid! Dit betekent dat met de feestdagen de Voedselbank Smallingerland in staat is te zorgen dat de inwoners die dat nodig hebben niet in de kou staan.

Komende zaterdag, 21 december is de Santarun, georganiseerd door de beide Rotary's in Smallingerland. De opbrengst hiervan is ook voor de Voedselbank Smallingerland!