Harkemase Boys kon juichen na de zege tegen VVSB en blijft goed
presteren in de derde divisie.
Harkemase Boys kon juichen na de zege tegen VVSB en blijft goed presteren in de derde divisie. Foto: Pieter van der Woude

Winst na sterke slotfase Harkemase Boys

NOORDWIJKERHOUT - Harkemase Boys maakte in Noordwijkerhout in de slotfase door treffers van Henny Bouius en Pier Veldman alsnog een 2-1 achterstand ongedaan tegen VVSB en daarmee handhaafde de ploeg van scheidend trainer Hans de Jong zich aan de top van de derde divisie.

De wedstrijd was nog maar zeven minuten oud, toen Felitciano Zchusschen van VVSB al de felicitaties ontving omdat hij even daarvoor uit een corner van Frans van Niel de bal tegen de touwen had gekopt. Een paar minuten voor de thee kreeg de defensie van VVSB de bal niet weg en fungeerde Robert Stelpstra als afmaker: 1-1. Het was zo'n beetje de eerste keer dat de Harekieten voor de goal van doelman Ruben Valk opdoken en gelijk was het raak.

In de tweede helft kreeg VVSB een penalty na een handsbal en scoorde Zchusschen zijn tweede treffer: 2-1. Diezelfde Zchusschen leek na een kleine twintig minuten toen hij een paar Harkema-spelers omspeelde, op weg naar zijn derde treffer, maar hij schoot naast. Evenals in de eerste helft had Harkemase Boys tot dan weinig in de melk te brokkelen gehad.

Toch wonnen de Harekieten. Eerst bracht invaller Curty Gonzales met een splijtende pass Henny Bouius in stelling waarna hij uit het niets de gelijkmaker scoorde en nog geen drie minuten later scoorde Pier Veldman 2-3 na een verre inworp van Henny Bouius. Die voorsprong kwam niet echt meer in gevaar en daardoor kon Harkemase Boys met een overwinning naar huis.