Uitbreiding kattenopvang 'Kat in Nood' Drachtstercompagnie

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Stichting Kat in Nood breidt haar opvang uit, waardoor er extra plaats komt voor ongeveer vijftig katten, bovenop de tweehonderd huidige bewoners. Zowel dieren van particulieren als asielen met meestal lichamelijke of gedragsproblemen kunnen bij de stichting terecht.

"Wij zijn blij met de uitbreiding, maar het is wel een druppel op de gloeiende plaat gezien de wachtlijst die wij hebben", vertelt beheerder Rixt Jellesma. Naast meer plaats voor de katten biedt de uitbreiding vooral meer lucht om aan de slag te gaan met het steriliseren en castreren van groepen katten op bijvoorbeeld boerenerven.

In Nederland leven nog steeds grote aantallen verwilderde katten. Door de dieren te 'helpen' probeert Kat in Nood het probleem bij de bron aan te pakken. Dat is niet alleen goed voor het dierenwelzijn, maar kan ook helpen in het verlagen van de predatiedruk van katten op bijvoorbeeld weidevogels waardoor afschot minder noodzakelijk is.

In de nieuwbouw kunnen begin volgend jaar de katten hun intrek nemen. Vorige week werd er een kerstmarkt georganiseerd waarbij iedereen die van katten houdt kennis kon komen maken met het werk van de stichting. "Aangezien wij geen subsidie en afhankelijk zijn van donateurs kunnen wij alle steun gebruiken.", aldus Rixt Jellesma.