In de Grote Kerk is een tentoonstelling van kerststallen.
In de Grote Kerk is een tentoonstelling van kerststallen. Foto: Willem Wilstra

Kerken in Drachtster centrum open

DRACHTEN - Zaterdagmiddag 21 december - van 13.30 tot 17.00 uur - zetten de Rooms-katholieke Kerk De Goddelijke Verlosser aan de Pier Panderstraat, de Doopsgezinde Kerk aan de Zuiderbuurt en de Grote Kerk aan de Zuidkade de deuren open. Het motto is 'Onderweg naar Kerst'.

In de protestantse Grote Kerk is een tentoonstelling te zien van kerststallen. Tussen 16.00 en 16.30 uur is er een optreden van christelijk regionaal mannenkoor Con Spirito.
Zelf zingen kan ook, namelijk vanaf 14.00 uur, als in de Doopsgezinde Kerk een Kerst Sing-a-long begint. De drie Overdagkoren uit Drachten onder leiding van Meindert Bosklopper wisselen elkaar af voor het ondersteunen van het zingende publiek. De kerk fungeert ook als herberg en kinderen kunnen er knutselen. Parochianen van de Rooms-Katholieke Kerk maakten verbeeldingen van de zogenoemde 'Geheimen van de Rozenkrans': bijzondere momenten uit het leven van Jezus die overdacht worden tijdens het bidden van dit gebedssnoer. Deze kunstwerken zijn te bezichtigen, net als de kerk zelf.