OBS De Finne maakt kerstvoorstelling

WARTEN - Alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van basisschool De Finne uit Warten spelen mee in de speciale Kerstuitvoering op 19 december geïnspireerd op Adje 'Kijk eens wat ik kan!'.

De cultuurcoaches van Kunstkade stimuleren de leerlingen tijdens het oefenen zodat er uiteindelijk een mooi verhaal ontstaat. Coach Onno Spreij: 'In het begin gaf ieder kind aan wat hij of zij wil doen en/of spelen. Alle ideeën werden vervolgens geclusterd en in een verhaalvorm gegoten." De coaches werken met verschillende groepen aan losse onderdelen in de voorstelling. Pas in de laatste week worden alle scenes aan elkaar gemonteerd zodat er één Kerstverhaal ontstaat. Het verhaal gaat over een schooldirecteur die kerst wil vieren maar nog van alles mist. Komt dat goed? Het belooft een interactieve voorstelling te worden. De Kerstuitvoering op OBS De Finne begint om 17.00 uur.

De Adje methodiek bleek tijdens LF2018 succesvol en wordt daarom voortgezet in schooljaar 2019-2020. Elf basisscholen hebben Adje gekozen uit het KunstmenuPLUS van Kunstkade en werken toe naar een presentatie met de klas of de hele school. OBS De Finne heeft de première. En dit schooljaar zullen er nog 10 scholen volgen. Het project Adje heeft als thema 'Kijk eens wat ik kan!' en wordt georganiseerd door Kunstkade Leeuwarden. De methodiek heeft tot doel om kinderen en jongeren te verbinden met kunst en cultuur en hen uit te dagen om te laten zien wat zij kunnen. Het project wordt feestelijk afgesloten met een festival op vrijdag 29 mei 2020 in het Cambuur Stadion in Leeuwarden.