Symfo Classics laat de beste symfonische rockhits horen in Poppodium Iduna.
Symfo Classics laat de beste symfonische rockhits horen in Poppodium Iduna. Foto: Ingezonden.

Symfo Classics en King of the World in Iduna

DRACHTEN - Vrijdag 20 december komt Symfo Classics met de nieuwe show Crossing the Borders naar Poppodium Iduna in Drachten. De daaropvolgende zondagmiddag brengt bluesband King of the World een heerlijke bluesmiddag, ze hebben net een nieuw album uit.

Tijdens de komende show gaat het gezelschap Symfo Classics over de muzikale grenzen heen. Op deze vrijdagavond brengen zij om 20.30 uur de show 'Crossing Borders' naar Drachten. Hierin worden de beste symfonische rockhits vertolkt door Nederlandse topmuzikanten. Zo zal niemand minder dan zanger/gitarist Erwin Nyhoff (bekend van The Prodigal Sons en The Voice) het podium delen met de vertrouwde Symfo Classics gezichten en topvocalisten Cindy Oudshoorn en Martin van der Starre en gitarist van de buitencategorie Rob Winter.

King of the World

Zondagmiddag 22 december speelt King of the World in Iduna. De bluesband heeft sinds 2012 veel bekendheid opgebouwd in het bluescircuit tot ver over onze landgrenzen.

De heren brachten vier heerlijke albums uit en weten dit aan te vullen met een puntgave live reputatie. Nu is King of the World terug en hoe! Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album. De bluesband heeft zichzelf herontdekt en de klasse en energie druipt er wederom vanaf.

Afgelopen september verscheen de vijfde plaat 'Connected'. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat in de King of the World traditie; veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans. De aanvang is 15.30 uur.

Meer info en tickets: www.iduna.nl.