De kersttrein reed door het centrum van 
Burgum.
De kersttrein reed door het centrum van Burgum. Foto: Pruisfotografie

Frisse maar drukke Kryst yn Burgum

BURGUM - Met gezellige muziek en theater, het centrum versierd in Kersttenue en sneupen op de grote Kerstmarkt, was het een gezellige winterse Kryst yn Burgum.

Bij de ruim 60 kramen door het hele centrum werd goed handel gedaan. Kerstdecoraties, woonaccessoires, hertengeweien en allerhande meer werden aangeboden. De kinderen konden zich uitleven op springkussens of in de draaimolen.

Verder was de speciale Kersttrein behoorlijk in trek. De Kerstdame deelde kerstkransjes uit en had hulp van vier kerstelfjes om het publiek van lekkers te voorzien. Bij 't Roodhert klonk vrolijke kerstmuziek van troubadour Jan Nota, afgewisseld door DJ Jesper. Ook de dame met het schaapje kreeg er veel belangstelling. Echte schaapjes waren er ook, zelfs jonge lammetjes waren te zien naast Scapino. Tussen het winkelende publiek liepen bijzondere figuren, zoals de Banjoman, of de meneer met een kerstboom bij wie je een mooie prijs kon winnen, twee witte zingende engelen en het gospelkoor The Rising Hope in Dickens-style. Op de Markt was het swingen geblazen met GVV Feanwâlden en de Pypkesjongers. Kryst in Burgum werd mogelijk gemaakt door de Burgumer ondernemers in samenwerking met Burgum Events.

Kom ook naar het Nieuwjaarsfeest op oudjaarsnacht 31 december/1 januari. Info over alle Burgumer activiteiten vindt u op www.burgum.frl en www.burgumevents.nl.