Het Karmelklooster.
Het Karmelklooster. Foto: Ingezonden

Kerstvieringen in het Karmelklooster

DRACHTEN - Op 24 december zijn er in het klooster twee vieringen om 20.00 en om 22.00 uur. Medewerking aan deze viering wordt verleend door ds. Ynte de Groot, voormalig PKN predikant in Groningen en het koor Pro Vocale uit Dokkum o.l.v. Anne de Bruijn.

Kaarten voor deze kerst viering bedragen € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar vrij entree). De opbrengst gaat naar de broeders van de oecumenische kloostergemeenschap Taizé, die leven en werken in Bangladesh en is bestemd voor projecten voor straatkinderen. Aanmelding: info@karmelklooster.nl.
Op tweede kerstdag is er om 15.00 uur een concert van Aliya Iskhakova, piano en Antonia Dunjko, sopraan.

In 2017 waren Aliya en Dunjko ook te gast in het klooster. Op Tweede Kerstdag komen ze opnieuw naar Drachten voor een kerstconcert. Aliya Iskhakova is een Russische pianiste die momenteel in Nederland werkzaam is. In 2010 begon Aliya met studeren aan het Staats-conservatorium van Kazan (Rusland). In 2015 studeerde ze daar met honneurs af. In hetzelfde jaar kreeg ze de speciale Holland-beurs en begon ze met haar masterstudie in Rotterdam. Ze won diverse prijzen, nam deel aan festivals en volgde masterclasses bij beroemde pianisten. Nu gaat Aliya haar studies vervolgen aan het Conservatorium van Amsterdam.

Antonia Dunjko is sopraan, afkomstig uit Kroatië, waar zij in 2017 haar Master heeft behaald. Zij spelen en zingen werken van o.a. Händel, Mozart, Puccini, Franck, Schubert, Dvorak, Rachmaninoff.

Op de website van het Karmelklooster staat het volledige programma. Entree tweede kerstdag: € 17,50 incl. concert, 1x koffie/thee en de tentoonstelling Huidhonger. www.karmelklooster.nl | Burg. Wuiteweg 162 | tel.: 0512-512103