Gerrit Hoekstra is de onbetwiste vuurwerkkoning van Friesland.
Gerrit Hoekstra is de onbetwiste vuurwerkkoning van Friesland. Foto: Ingezonden

Mega Vuurwerk: de allergrootste van Friesland

LEEUWARDEN - De jaarwisseling staat traditiegetrouw in het teken van oliebollen, champagne en vuurwerk. Gerrit Hoekstra weet er alles van. Hij is de onbetwiste vuurwerkkoning van Friesland. Zijn zaak, Mega Vuurwerk in Leeuwarden, staat aan de top in Friesland. In Leeuwarden zijn er twee vestigingen, aan de Troelstraweg 195 en aan de Avondsterweg 1F.

Daar waar andere vuurwerkwinkels een opslag hebben van 10.000 kilo, heeft Mega Vuurwerk maar liefst 50.000 kilo op voorraad.Vuurpijlen, fonteinen, cakes, rotjes, ratelbanden, de keus is groot en namen als Thunderstring, Track mania, Super Voodoo en Rumble in the Jungle doen het ergste vermoeden. "We zijn de allergrootste in Friesland. We hebben maar liefst vijf bunkers tot onze beschikking die helemaal gevuld zijn met vuurwerk. Uiteraard voldoen we aan de strengste veiligheidseisen. En we garanderen altijd de laagste prijs en stunten elk jaar met acties'', aldus Hoekstra. "Naast veel keus, hebben we ook veel verstand van zaken. Dat is belangrijk. De klant wil waar voor z'n geld. Ook de echte vuurwerkfreaks kopen bij ons.'' Speciaal voor kinderen heeft Hoekstra een junior vuurwerkcollectie.

De verkoop van het vuurwerk is al begonnen. "Je ziet dat veel mensen nu al onze webwinkel mega-vuurwerk.nl bezoeken. Die bestellen alvast. Maar er is ook een categorie die het vuurwerk met eigen ogen wil zien en pas dan tot aankoop over gaat. De verkoopdagen zijn vastgesteld op 28, 30 en 31 december. Op zondag de 30ste mag nergens in Nederland vuurwerk verkocht worden. Die drie dagen loopt het bij ons storm en gaan we zelf knallen'', lacht Hoekstra. "Op 31 december is er aan het eind van de middag megastuntverkoop en zijn er giga kortingen tot 70%.''