Interieur van de kerk in Warfhuizen, gemaakt door Gosse Koopmans.
Interieur van de kerk in Warfhuizen, gemaakt door Gosse Koopmans. Foto: Reinder Herder

Winterexpositie Galerie Koopmans

EARNEWALD - Van 15 december tot en met 1 maart is in Galerie Koopmans de winterexpositie met het thema Sacraal. Het is een woord dat velen zullen kennen van een tijd die voorbij lijkt te zijn. Door secularisatie en pragmatisch denken zijn we veelal vergeten dat sacraal ook te maken heeft met schoonheid en gevoel.

U kunt zich in de galerie laten verrassen door de prachtige werken van vijf kunstenaars, die ieder voor zich hun gedachten over dit onderwerp hebben laten gaan en hun gevoel laten spreken. Het heeft een boeiende tentoonstelling opgeleverd met onder andere een kerkinterieur, een verstild landschap, een icoon gemaakt van boekenkaften, een heilige uil van brons en archaïsch aandoend keramiek. Poëtisch, ingetogen en imponerend. Naast het werk van de vaste exposanten Gosse Koopmans (olieverf) en Hans Jouta (brons) wordt er werk geëxposeerd van Volken de Vlas (mozaïek), Anne Feddema (acryl en oliepastel) en Tiety Koonstra (keramiek).

Galerie Koopmans is ieder weekend geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en op afspraak. De galerie is tweede kerstdag geopend, maar eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Voor meer informatie over de kunstenaars kunt u kijken op
www.galeriekoopmans.nl.