Muzikanten van The Market Sessions.
Muzikanten van The Market Sessions. Foto: Ingezonden

Folkgroep The Market Session speelt
in Drachtster café Marktzicht

DRACHTEN - Op vrijdagavond 13 december wordt in café Marktzicht in Drachten de muziek verzorgd door de Folkgroep The Market Session.

Deze groep bestaande uit muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de Friese pop, folk en punkscene (onder andere Willehúske, Ré moly, Bêd Buks) is ontstaan als initiatief in café Marktzicht. Onder het mom van gewoon lekker met elkaar spelen brengen ze Americana en Ierse Folk. Lekkere nummers om mee te zingen of om naar te luisteren, maar ook om mee te spelen. Net zoals op de markt. Je kunt iets komen halen, maar je kunt ook wat brengen.

De groep brengt nummers van onder andere: The Pogues, Dubliners, Steve Earl, Johnny Cash, Bob Dylan en soms nummers voorzien van Fryske teksten. In het tweede deel van de avond is er ruimte voor andere zangers en muzikanten om mee te doen. Samen spelen en plezier beleven in het muziek maken, daar draait het om bij The Market Session.

Inzamelen voor KWF

Ook zetten de muzikanten zich in voor het goede doel. Tussen de sets door gaat de pet rond om te doneren voor de actie van groepslid Frits Sieswerda. Frits is zelf kankerpatiënt en zal op 4 juni 2020 de Alpe d'Huez beklimmen voor KWF.

De aanvang is 20.30 uur.