Een aantal leden van Lionsclub Leeuwarden Leowardia dat betrokken is bij de DE actie.
Een aantal leden van Lionsclub Leeuwarden Leowardia dat betrokken is bij de DE actie. Foto: Ingezonden

Leowardia organiseert DE-waardepuntenactie voedselbank

LEEUWARDEN - Lionsclub Leeuwarden Leowardia ondersteunt dit jaar wederom de voedselbank met een waardepuntenactie. In tien verschillende supermarkten en winkels komen inzamelboxen te staan, waar mensen hun Douwe Egberts waardepunten kunnen inleveren. Douwe Egberts verzilvert deze punten voor pakken koffie, die ze aan de voedselbank levert.

Ondanks dat het goed gaat met de Nederlandse economie, leven nog ruim een miljoen mensen in ons land onder de armoedegrens. Vaak onbedoeld en ongewenst. Een pak koffie is dan een grote hap uit hun budget. Voedselbanken krijgen zelden koffie aangeleverd, omdat koffie niet snel bederft.
Om tóch koffie in de voedselpakketten te kunnen leveren, organiseren Lionsclubs door het hele land deze waardepuntenacties.

Hoe werkt het?

Op elk pak Douwe Egberts koffie zitten DE-waardepunten die je kunt uitknippen. Je opgespaarde punten kun je van begin december tot halverwege januari doneren in een van de inzamelboxen. De volgende supermarkten in Leeuwarden en omstreken doen mee: AH Emmakade, AH XL Tynjedijk, Spar Hallum, Jumbo Hoeksterend, AH Cammingaburen, Jumbo Vogelbuurt, Jumbo Zuiderburen, AH Bilgaard en AH Stiens. En ook in de winkel CECIL aan de Wirdumerdijk staat een box. Ook Pickwickpunten kun u bij deze boxen inleveren. De Lionsclub verzamelt half januari alle punten. Douwe Egberts verhoogt de opbrengst en zorgt zo voor een grote voorraad koffie bij de voedselbanken.