Vocaal Ensemble Collage zingt veel verschillende muziekstijlen.
Vocaal Ensemble Collage zingt veel verschillende muziekstijlen. Foto: Ingezonden

Kanselarij Kerstconcert

LEEUWARDEN - Zondag 22 december vindt in de aloude Kanselarij te Leeuwarden een wel heel bijzonder kerstconcert plaats. Vocaal Ensemble Collage en Art Connection nodigen iedereen uit om samen de kerstsfeer te voelen.

Collage is een enthousiaste groep zangers en zangeressen, die met veel passie en gedrevenheid allerlei muziekstijlen ten gehore brengt. Passie, die door dirigent Albertus de Jong op inspirerende wijze in goede banen wordt geleid.

Ook in dit kerstconcert laat Collage haar veelzijdigheid horen met een mix van klassiek en modern, traditionals, evergreens met een 'twist' en populaire nummers. Een tip van de sluier: prachtige Engelse carols van onder andere Britten en Rutter, een snelle Jingle Bells in een King's Singers-jasje, het winterse Glow van Eric Whitacre en Carol of the Bells à la Pentatonix.
In de Kanselarij wordt Collage op piano begeleid door Wiebe Kaspers. Dit doet hij op geheel eigen virtuoze en improviserende wijze. Wiebe timmert al een aantal jaren aan de weg met eigen Engelse- en Friestalige nummers, zowel solo als met zijn band WIEBE. Onlangs verscheen hun nieuwe album Y.

Met elkaar zullen de muzikanten u onvergetelijke momenten bezorgen. Aanvang 16.00 uur. Het Grand Café in de Kanselarij is open vanaf 15.00 uur.

Het kerstconcert kwam tot stand in samenwerking met cultuurbureau Art Connection en is voor iedereen vrij toegankelijk.