Iers folkduo en meer in Neushoorn

LEEUWARDEN – Verwacht dit weekend prachtige, soulvolle folkmuziek in Neushoorn. Het Ierse folkduo Liam Ó Maonlaí en Peter O'Toole komen op vrijdag 13 december (20.00 uur, Arena) naar Neushoorn. Het duo kennen we van de Ierse folkrockband Hothouse Flowers, maar bewijst dat zij met z'n tweeën minstens zo goed zijn.

Het belooft een pure en passievolle avond te worden in Neushoorn. Liam Ó Maonlaí en Peter O'Toole nemen je namelijk op vrijdag 13 december (20:00 uur, Arena) mee op een avond vol folk- en soulklanken. Het Ierse duo kennen we van folkrockband Hothouse Flowers, waarmee zij wereldsuccessen behaalden met nummers zoals 'Don't Go' en 'I Can See Clearly Now'. Echter bevallen de shows met z'n tweeën zo goed, dat ze wederom samen voor een tour Nederland aandoen. Ó Maonloaí zingt achter de piano en wordt door Bono van U2 's werelds beste blanke soulzanger genoemd. Dit samen met O'Toole als subliem gitaar- en mandolinespeler is dit een hartverwarmende avond om nooit te vergeten.

Support van de avond komt van Joint String Friends. Reken op een veelzijdig concert van deze vier vrienden. Ze maken namelijk moeiteloos de overstap van Sloveense csardas naar Keltische folk en van een gevoelig Fries luisterliedje naar een stampende folkuitvoering van een rocknummer.

Verder in Neushoorn: Friejam presenteert: Izaline Calister Trio, Pendants met de presentatie van hun nieuwste EP en iepenUP Live: Discriminatie bij voetbal, hoe komen we er vanaf?