V.l.n.r. de zwemmers Tiemen Jonkman, Tieme Wiersma, Frouke Ludwig en Senna Hof.
V.l.n.r. de zwemmers Tiemen Jonkman, Tieme Wiersma, Frouke Ludwig en Senna Hof. Foto: Ingezonden

Eremetaal voor zwemmers DZ&PC Drachten

EINDHOVEN - Voor de uit Gorredijk afkomstige Senna Hof van DZ&PC uit Drachten zijn de Nederlandse Junioren- en jeugdkampioenschappen op de korte baan heel goed verlopen.

In de tienkamp tussen de dertig beste zwemmers van Nederland in de leeftijdsklasse 12-13 jaar, behaalde Senna de tweede plaats. Vooral op de schoolslag, zijn favoriete slag, maakte Senna wederom grote indruk.

Senna Hof streed in de tienkamp. Dit betekende één afstand op de donderdagmiddag en op vrijdag, zaterdag en zondag ieder nog drie afstanden. Door een dergelijke tienkamp wil zwembond KNZB de trainers aanmoedigen om vooral allround zwemmers op te leiden. Senna Hof was altijd al een allround zwemmer en dat blijkt ook uit de resultaten. Op de individuele afstanden won Senna de 100 en 200 meter schoolslag, evenals de 400 meter vrije slag.

In de zeskamp waren ook hier twee deelnemers voor DZ&PC: Frouke Ludwig uit Bedum werd achtste in deze zeskamp en Tieme Wiersma uit Drachten behaalde een paar mooie, persoonlijke records, maar het lukte niet om zich te plaatsen in de top tien.
In de oudste leeftijdsklasse (16-17) had Tiemen Jonkman uit Bakkeveen zich geplaatst voor de 50 en 100 meter schoolslag. Het lukte hem niet om de prachtige tijden van twee weken eerder (op de regionale kampioenschappen) nog eens te verbeteren, maar zeker was het een eer om mee te kunnen doen met de beste dertig van Nederland.

Afgelopen weekend werd er ook regionaal in Hoogezand gezwommen door de zwemmers tijdens de B-kampioenschappen. Voor de zwemmers van DZ&PC leverde dit toernooi tien mooie medailles op, waarvan zes keer goud.