Piter Wilkens en Blaast de Bazuin tijdens een eerder optreden.
Piter Wilkens en Blaast de Bazuin tijdens een eerder optreden. Foto: Marcel van Kammen

Kerstspektakel in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Op 14 december is het centrum van Surhuisterveen in kerstsfeer gehuld. Er vindt onder andere een bijzonder kerstoptreden plaats. Niemand minder dan de bekende zanger Piter Wilkens geeft een concert in het Feanster winkelhart. Dat doet hij met de bekende brassband Blaast de Bazuin uit Surhuisterveen. Ook komen de 'Transformers' langs.

Het Feanster koopcentrum staat deze zaterdag bol van de gezelligheid. Er is namelijk van alles te doen voor jong en oud. De 'Transformers' (buitenaardse robots uit de gelijknamige speelgoedlijn, strips, tv-series en films) doen Surhuisterveen ook aan. De grote metalen wezens zijn tot zes meter hoog en dus niet te missen. Daarnaast zijn er grote opblaasfiguren en reusachtige sneeuwbollen waar je in op de foto kunt. Ook zijn er diverse stands met kerstartikelen, glühwein, chocolademelk, poffertjes en suikerspinnen.

Vanaf half twee treedt Blaast de Bazuin met Piter Wilkens op langs De Kolk in Surhuisterveen. Blaast de Bazuin en Piter Wilkens brengen in het winkelhart een mix van bekende kerstnummers. Zo zijn onder meer de tophits All I want for christmas, Have yourself a merry little christmas en Happy Christmas te horen. Daarnaast brengen de brassband en Wilkens ook eigen nummers. Het optreden begint rond 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.

In het hele centrum van Surhuisterveen kan zoals altijd gratis geparkeerd worden. Het kerstspektakel duurt van 11.00 tot ongeveer 16.00 uur.