Wim Braam scoort voor KV Drachten met een doorloopbal na  aangeven van Welmoed Bauer.
Wim Braam scoort voor KV Drachten met een doorloopbal na aangeven van Welmoed Bauer. Foto: Janko van der Kooi

Gemakkelijke winst korfballers Drachten

DRACHTEN - In de laatste thuiswedstrijd van 2019 stond de wedstrijd tegen NKC '51 uit Nijverdal op het programma voor de korfballers van KV Drachten/Van der Wiel. In een gemakkelijke wedstrijd won Drachten met ruime cijfers in de Snij Noord hal: 29-14

Drachten kende een valse start van de wedstrijd en NKC kwam al snel op 0-1. Drachten liep vervolgens uit naar 8-1, waarna NKC in een time-out vluchtte. Even leek de time-out te werken voor de ploeg uit Nijverdal. Helaas voor NKC denderde Drachten ook daarna door en bleef het scoren. Het was Wim Braam die met een schitterend afstandsschot de 13-3 op het scorebord zette.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Alleen begon Drachten nu wel vanaf minuut één met scoren. Via spectaculaire aanvallen liep de thuisploeg verder en verder uit. Met nog 15 minuten op de klok en een tussenstand van 21-6 was er toch nog een smet op de wedstrijd. Doenja Payer moest het veld vroegtijdig verlaten met een enkelblessure. Voor haar in de plaats kwam Isis Hiemstra. Een gemakkelijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overtuigende 29-14 overwinning. Zaterdag treedt het vlaggenschip van KV Drachten/Van der Wiel nog één keer aan voordat de competitie vier weken stil komt te liggen. De tegenstander is Nic. uit Groningen. De wedstrijd begint 20.00 uur in het Alfa College in Groningen. De scores voor Drachten: Wim Braam 7, Jennie Terpstra 6, Doenja Payer 4, Siemen Jan Miedema 4, Jenmar de Graaf 3, Welmoed Bauer 2, Ilse van der Meulen 2, Isis Hiemstra 1.