Korfbalremise

HURDEGARYP - De korfballers van Quick'21/V&V speelden zaterdag gelijk tegen De Wâlden uit Oentsjerk en Tytsjerk.

De eerste helft ging de score gelijk op, waarbij de combinatieploeg uit Oudega en Garyp veel strijdlust liet zien. Er werd initiatief genomen in de score, maar De Wâlden wist hier telkens een antwoord op te geven. Een ruststand van 13-13 volgde, waarna nog van alles mogelijk was.

De tweede helft begon de thuisploeg voortvarend door meteen een gaatje te slaan door doelpunten van Stan Kleinhuis en Geke Blauw. Er volgde een time-out op verzoek van De Wâlden. Dit leek in eerste instantie nog geen vruchten af te werpen. Maar het was De Wâlden dat het scoreverloop oppakte en een verschil wist te maken van drie doelpunten. Daarna werd er een time-out genomen door trainer/coach Nico Kraan van Quick'21/V&V. De ploeg had de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, laten liggen. Door goede wissels bij Quick'21/V&V kroop de ploeg steeds dichterbij, dankzij doelpunten van Gerwold Hylkema. In de laatste zes seconden van de wedstrijd zorgde Remco Schraa ervoor dat bij een groot deel van supporters het hart een paar slagen oversloeg. Hij benutte de terecht gegeven strafworp, zodat de eindstand 23-23 werd.

Flamingo's

De korfballers van Flamingo's uit Buitenpost verloren van Noordenveld. Tegen het einde van de tweede helft kwam Flamingo's sterk opzetten, maar de tijd was te kort om door te drukken. Noordenveld was met 21-18 winst spekkoper.